Berubah :)



Cepat betul manusia nie berubah kan ?
Tapi bukan aku, sebab aku tetap pada pendirian aku..
Maybe nie lumrah kehidupan, jadi kita tak mampu nak menafikan..
Biarlah orang nak berubah maybe semua ada sebab tersendiri..
Kita dekat sini hanya fikir yang baik2 sahaja..
Doa yang baik2 sahaja.. Amin.

Cantik kan pelangi, see ?
Macam tulah kehidupan, setiap hari pasti ada pasang surutnya :)



Cuti sem :)

 

You love me ? I Love You More,
You miss me ? I Miss You More,
You care about me ? I Care About You More,
You Happy, Cry, Hurt ? I Feel More That !!!

Assalamualaikum :)
Alhamdullilah, sihat atau sakit, aku masih bernafas harinie..
Sekian lame tak hupdate blog terchenta, kasi kiss cikit muuuahhx3..
Hampir seminggu lebih cuti sem dah nie..
Memang heaven seyh ! Keje mkn , tengok tv, online then tidur..
Sape nak bagi cmnie klu tak cuti sem sebulan nie..

Cuti sem aku kali mmg pemalas nak keje..
So keje aku duduk rumah besar kan BODY, hewhew..
Bkn setakat tu keje menghabiskan duet sampai poket rabak, HAHA
Banyak cantek anak dara nie kan..
Eh, jgn salah faham bkn tamau kerja, tp takut tak larat, maklum lame ta kerja dah..

Cuti kali nie blh lah, aku baru nak pergi ambil LESEN KERETA.
Ceyt ! org lain dh hulu hilir pandai bawak kereta, aku ?
Nanti2 lah, yg penting ambik lesen dulu :)
Dulu2 bkn tanak ambik lesen, kata ibu " ibu tahu anak girls ibu nie kuat merayap "
So aku tekad nak pergi belajar juge, tak kira, aku mmg degil !
Tapi untuk jangka hayat yg akan dtg lesen kereta penting :)
Belajar undang2 dulu, lepaskan L dulu, P nanti cuti sem akan dtg aku ambik..
Memandangkan waktu cuti sem aku tak m'izinkan :p

Tapi cuti aku tak bosan sebab hari2 di temani si dye, weewitt
Sesibuk mane pun dye, kami tetap luangkan mase bersama2 wlaupun sekejap..
Terima kasih awak :) Cuti saya tak bosan sebab ada awak 
Sayang awak ketat2 yeah ! Rindu awak tinggi langit dah nie, HEHE

-END-


final exam :)




pejam celik, pejam celik.. jgn pejam tak celik2 sdh. Haha
masa berlalu dengan cepat..
terasa SEM 1 aku mcm sekejap sahaja..
maybe terlalu buzy yg m'buat tak terasa lama
seminggu lagi hampir final exam..
perasaan berdebar2 beb -.-
minggu study week konon tanak balik, phuii !
taleh hidup dlm kampus mcm tuu..
maybe hari2 pergi kls then balik duduk bilik..
mmg tak berkembang pape duduk dlm bilik tuu.
so aku balik kL, home sweet home :)
sweet sgt2 bila tuan puteri dpt beradu katil sendiri *geli dgr*
bila dah sampai rumah., langkah kaki aq selalu pjg..
ada je nk minta ayah aq cuti bwk jalan2.
siapa agi nk drive, if ayah tak bawak.. HOHO !
okie, sayang ayah. muuuahhx3 :-*
study tetap study, jalan tetap jalan , see ?
by the way, pray for me , wish me luck for final exam next week !!!

teramat busy :D


Fuuhhhh ! Besawang blog, lame tak hupdate !

Assalamualiakum :)
Rindu, rindu, rindu... " rumahku, syurgaku "
Itu yg aku rasa sekarang, tapi apa kan daya Raya Korban kali nie kena balik kampung juge. Harus terima hakikatnya walaupun hati nie ada dekat rumah jee...
Since duk dkt kampus nie tangan dan kaki bekerja 24 jam melainkan tido L0L !
See ? Nampak sangat buzy, lumrah students..
Walaupun tak sama dgn aku study zaman diploma dulu..
Masih tak jumpe kawan yg boleh study sama sekepala otak dgn aku dulu, tak jumpe agi !

3 minggu sebelum FINAL, serupa main kejar2 dah aku rase sekarang nie..
Banyak subjek nak kena sattle kan asiggment + presentation !!!!
Otak tak boleh nak rehat sangatkan..
Bangun je celik mata, ada kerja nak kena fikir, nampak tidur aku pun dh tak terjaga..
Wahai mata, bertahan sampai final nanti yea -.-

Aku nak wish, SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
Okey, dah raya jangan lupe jalan balik..
Raya tak raya lakan, raya dgn asiggmnet semua :D






Lepaskan



Bukan mudah nak buat keputusan untuk lepaskan awak pergi..
Tapi itu yang saya lakukan untuk diri saya dan awak juga
Saya sudah mempertahankan apa yang saya rasa, mungkin tade apa2 bagi awak..
Tipu saya tak rindu awak, tipu juga saya tade nak call or mesej awak..
Semua itu ada dalam hati ini..
Kadang2 rindu kan awak air mata terlalu murah utk di titiskan..
Satu sahaja saya fikir, apa feedback balik awak dkt saya nt ?

Bukan tak sayang, tapi sebab terlalu sayang awak, saya lepaskan awak pergi..
Mungkin saya sedar saya masih belum cukup baik utk awak..
Mungkin ada yang lebih baik yg sedang menanti awak..
Mungkin kesilapan saya nie tade kata maaf dari awak..
Itu saya harus terima...............

Saya sedar kadang2 kesilapan saya ada orang lain nampak, walaupun saya tak nampak..
Sebab itu saya perlukan seseorang yg boleh menegur kesilapan itu..
Tapi hakikatnya ? Saya rasa saya banyak lagi melakukan kesalahan itu kembali..
Jadi saya lepaskan awak pergi..
Saya nak lihat awak bahagia, walaupun bkn dgn saya biarlah dgn orang lain :)
Saya dkt sini mampu berdoa dan terus berdoa orang2 yg saya sayang..

Terima kasih sebab hadir dlm hidup saya..
Saya hargai segala masa awak beri pada saya..
Tapi saya tak mampu nak buang segala mesej2 awak, mcm mana awak kenal dgn saya sehingga mesej terakhir awak bagi.. Kenangan itu yang sentiasa ada phone saya nie :')

Mungkin hati ini perlu di rehatkan kembali..
Perasaan ini harus di simpan untuk beberapa ketika..
Terima kasih Ya Allah, kerana engkau selalu di sisi :)




Pasrah




Allhamdulliah..
Setiap ucapan apa yang berlaku semalam, hari ini dan bakal mendatang..
Cuti mid sem aku hampir berlabuh sudah.
Seminggu di rumah tiada apa aku buat walaupun asiggment hanya satu..
Seriously, mood apa best sangat dekat rumah nie sampai aku lupa semuanya..

Besok aku kembali ke kampus..
Satu kekuatan dalam diri ini telah bangkit kembali..
Terima kasih air mata. Kau ajar aku terima kekutan ini dan meninggalkan kelemahan ini..
Setiap yang berlaku pasti ada sebabnya ;

" If you feel that you're very down, just close you eyes and say, "This is my JOURNEY " He puts me here. So I have just to carry on and trust Him" THANK YOU ALLAH !

Bukan mudah nak lalui satu perjalanan yg belum tentu ada hujungnya..
Aku percaya perjalanan ini baru sahaja bermula :')





I'm strong Girl :')



Alhamdulilah, hari nie saya masih boleh bernafas lagi
Terima kasih Ya Allah :)
Yeah, saya seorang perempuan yang kuat !
Sekuat mana perempuan kadang2 ada kelemahan jua..
Tapi saya sedar benda yg saya buat dan akui kesilapan itu..
Cuma masa menentukan kemaafan itu, mungkin..
Apa yang kita buat kadang2 kita takkan perasan kan ?
Jujur setiap apa yg saya create, itu lah perasaan saya..
Saya tak mampu tipu dgn perasaan saya sendiri..
Gembira, sedih, gelak ketawa, suka duka saya tetap akan lalui setiap hari..Jadi, itulah perasaan saya :)

Saya minta maaf, apa yg saya create akan buat orang lain terasa..
Bukan yg saya minta, tapi dye dtg dari naluri jiwa saya sendiri..
Saya dah biasa lalui sebelum ini. Setiap apa saya create mesti ramai terasa..
Saya sedar, kadang2 saya terfikir salah saya ke ?
Ntah lah, saya pun malas nak fikir pape..
Saya tak kisah org nk cakap saya nie apa, hati org saya tak mampu nak baca..
Saya ada perasaan, setiap perkataan yg korang lontarkan membuat saya jadi lebih matang. Maybe, kalau org lain dye kisah tapi saya tidak. 

Saya sendiri tak kisah org di sekeliling saya nak buat apa..
Sebab sy tahu mereka ada life masing2..
Jadi saya tak pernah bangkang atau larang sama sekali apa mereka buat..
Kerana saya tahu :

Apa yang berlaku semalam mungkin jadi pengajaran
Apa yang berlaku harinie adalah peringatan..
Apa yang berlaku akan datang, saya tahu itulah yg terbaik buat saya.
Semuanya telah tertulis, jadi saya menerimanya..

Saya mudah memaafkan sesiapa sahaja atas kesilapan masing2..
Ikhlas saya cakap, tak pernah terdetik di hati nie ada niat benci, tak suke atau pape..
Saya insan yg lemah, kadang2 tidak sedar apa yg saya katakan..
Sebab itu saya sendiri perlu teguran atau nasihat dari anda semua :)
Blog mungkin tempat saya mengadu tp tak mgkin sama perasaan apa yg saya rasakan skrg secara realitinya..
tenkiQ so much for everthing ! :)










SORRY for Him


Minta maaf awak
Saya tahu saya dah sakitkan hati awak,
Past is past, texting yg awak tanya itu, mmg awak berhak tahu..
Dan minta maaf, saya tak pernah cerita semua ini dekat awak..
Sebab saya lebih suka pendam dari awak tahu, 
Saya nak jaga perasaan awak, sebolehnya tanak awak sakit hati..

Sejak kita gaduh, mood saya  tak pernah baik untuk awak
Saya sendiri tak tahu kenapa, maybe saya terlalu ikutkan perasaan..
Layanan awak dkt saya sudah cukup baik, terima kasih awak :)
Tapi layanan saya dkt awak sebaliknya, minta maaf sangat2 

Saya sayang relay kita tapi saya tak mampu nak pertahankan sorang2,
Saya harap awak faham itu :)
Saya diam tak bermakna lupakan awak, tp sy hormat masa awak itu..

Janji saya, 
Kalau saya memang bukan baik untuk awak, saya janji saya relakan dengan awak dengan orang lain. Saya doakan kebahagian awak bersama yang lain, saya terima takdir itu :)




Most busy week !



Kenapa, kenapa, kenapa ? 
Mata aku hampir nak rabak, akibat tidak cukup tidur !
Ini lah lumrah jadi sebagai students, waktu tidur terpaksa kau korbankan wahai seha -.-
Minggu paling buzy aku dan kawan2 seperjuangan sebelum cuti mid sem nie.
Minggu depan juga lah mggu kuiz, test dan presentation, HUHU 
Bolehkan pinjam kan saya otak awak- awak semua :)

Dalam stress3 , ada juga kawan pengubat duka..
Terima kasih kawan, buat hari2 aku gelak walaupun korang kata aku gelak hipokrit !
Aku tak reti gelak, tapi aku reti senyum :) jangan jatuh cinta pd senyuman saya, HAHA
Saya punya mata yg cantek dan bulat ! Jadi jangan suke buat sy menjeling kpd anda2 semua, phuii !
Besok dah start rewang2 dekat kampus nie, HOHO
Sabtu nie ada jamuan hari raya dekat hostel , hope meriah lah..
Partner aku tade minggu nie, katanya nak balik KL ada wedding kawan dye..
Jadi pengapit jangan lupa diri weyh !!!
Siapa nak jadi partner aku nanti ? HEHE :p








Dear crushBOY :D




Awak, ha awak la tuu !
Please, dont crush2 in my life , i am more happy , if you do not appear in my life -.-
Yes ! saya mmg seorang yg friendly, lagi2  dgn kawan lelaki . You know why ?
Sebab sy senang nak minta tolong dgn mereka bila sy dlm keadaan memerlukan !
Tp saya bukan lah seorang yg tamak nak bolot semua lelaki melayu dlm hidup nie..
Cukup lah sekadar berkawan.. If you understand me :)

Kalau saya friendly someone, tidak bermaksud untuk jatuh hati pada semua lelaki, tetapi care n caring pada saya , membuat diri nie sentiasa ingin kekalkan perasaan  sebagai kawan itu !
Yeah ! Bila dah lama2 b'kawan tipu tade perasaan sayang dkt mereka , kan ? *jujur* " perasaan sayang itu hadir tanpa pamitan , pergi tanpa kita sedari sekejap kan.. Jadi sebelum nak friendly, niatkan diri itu terlebih dulu " bukan apa satu hari nanti akan dtg satu perasaan yg korang tak mampu utk di duga.. Perasaan itu akan yg membuat korang terpaksa memilih. " Aku pernah rasa sebab itu aku sanggup share"

# Kadang- kadang kita selalu inginkan apa yang kita lihat orang lain dapat . Tapi kita lupa bahawa kita sudah miliki apa yang ALLAH beri :) Di sebalik kekurangan tersembunyi kelebihan ♥









greyLAND :)

Hye blogger,
SELAMAT HARI RAYA, 
harinie dah masuk raya kelima bru nak citew raya. weeeee :p
nak duet raya ?
nah, nah, jemput dtg rumah aku yg terbuka wlaupun tade aku -.-
tema aku tahun nie adalah KELABU :)


seha memohon sepuluh jari meminta maaf,
dari atas kepala sampai hujung kaki yea guys,
jika ada buat silap dan salah, halalkan makan minum dan segala2 nya :)

raya tahun nie tak best, cuti seminggu je :(
dah tu kena pulak beraya assigment yg berlamabak2 tuu
tak suke, tak suke , tak suke !!!!!!!!!!
naik cuti terus ada kuiz dan test ! confirm ramai yg tak preparead n ready lagi..

seha nak buat wish dkt member2 yg jauh dimata, dekat di hati
 to kema, dayah, sis nurull dan sis piqa:
selamat hari raya, minta ampun banyak2 weyh !
insyallah, if tade pape halangan aku turun beraya rumah korang okie :)
mereka stay di johor sajep aku blh pergi. ngeeeeee

to my sayang, shaidi ridhwan:
awak, selamat hari raya. maaf zahir & batin
saya tahu saya slalu sakit kan hati awak, kan awak ?
 by the way, time kasih slalu bersabar dgn perangai saya :')
time kasih masih ada dengan saya, 
first day raya haritu genap 8 bulan hubungan kita..
saya harap kita berkekalan macam nie yea..
walaupun kita jauh, saya harap kepercayaan itu masih kekal lagi.

-END-






Hari Raya Bakal Menjelang :)

Assalamualaikum
Yeah ! Esok kite akan tinggal satu hari puasa,
Bulan RAMADHAN telah berakhir, maka  bulan SYAWAL telah tiba.
So masing-masing get ready pakcing barang nak balik kampung :)

Siapa kata menyambut HARI RAYA AIDILFITRI nie tak best ?
Harinie lah kumpulnya family ramai2, memohon maaf antara satu sama lain, menjamu selera dgn pelbagai hidangan lauk dan kuih raya , yg paling dpt kumpul duet raya banyak. HAHA.
Agak2 aku yg besar nie boleh dapat lagi tak ? Hikhik

Tapi raya nie maybe habis raya dgn kawan2 sekampus.
Sebab aku masih study, so habis byk masa dgn mereka..
Maybe aku akan pergi beraya rumah mereka, sbb mereka stay dkt jB jee.. :)


The new best friend's :) 
Roomate jiran sebelah, dgn bilik aku, 
kiteorg dah akrab mcm dh lme kenal. sempoikan kami :D



The new pic latest ! 
Tade pic pakai baju raya lagi okie :)

Dekat sini seha nak ucap
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN
Kepada kawan2 yg mengenali diri ini,
Seha minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki
If ada terkasar bahasa, terlepas kata, halalkan segala perbuatan, makan dan minum seha sepanjang kita bersama yea :)
Ampun maaf diminta yea guys, salam..







MSR, UNIKL MITEC :)

Assalamualaikum..
Rindu tak, rindu tak ? Hehe
Since jadi budak U tade masa nak hupdate blog.
Nie citew 2 minggu lalu aku dkt UNIKL.
Minggu MSR ( minggu sillaturahim ) dah pun habis. By the way, aku happy group yg baru kenal tak sampai seminggu tuu. Hoho !


Yeah ! team campur-campur, thanx you allz :)


 dari kiri belakang arif, faruq, aa, zaim yg last sekali tak tahu bkn team aku tu. hee
dpn kiri nadia, aku, sofe, sis dira dan ecah :)


habis lepas buka boot. team kami menang tmpt ke-3
hoooreyyy ! islam & sukan. tahniah :p


ini team first sampai dua puluh. 
Alhamdullilah, minggu MSR kami sgt padat tapi happier
time kasih abg, kakak n adik OC :)








UNIKL MITEC, JOHOR. PILIHAN AKU :)


Assalamualaikum..
Jumaat lepas hari yang paling mendebarkan bagi semua yg apply IPTA kan ?
Okey result pun dah kuar, ada yg kecewa  tak dapat, ada yg bahagia dapat.
Tahniah ! Kepada yg semua dapat wlaupun course tu lain yg korang study dulu kan :)

So, 
UNIKL MITEC, JOHOR jadi pilihan aku.
BACHELOR OF INDUSTRY LOGISTIC (HONS), course aku sekarang .
48 subjek selama 8 semester, 4 tahun bertapak sebagai orang johor !
Wah ! memang sangat killer dapat tahu subjek bakal2 yg aku ambil nanti.
Hope, aku boleh bawak sepenuhnya dan doakan aku berjaya nanti sampai KONVO -.-
Dan aku masih nak kekal pointer 3.5+ ke atas kali nie.

Bukan senang nak dapatkan sesuatu, bukan susah nak capai sesuatu.
Jadi semua tu kena usaha, doa dan tawakal kan.
Bagai mimpi 22/7 nie aku nak pergi daftar dah, rasa belum puas nak bercuti lagi !
Barang2 pun belum siap sepenuhnya. Sayu nya nak tinggal rumah :')

Apa yang aku harus tinggal dekat rumah ini ?
Firstly, sifat malas, harus di buang jauh2.
Secondly, penat ! Dlm study tade istilah penatkan, hurm..
Thirdly, hati dan perasaan ini. Boleh tak nak simpan hati dalam locker almari nie ? tak mau bawa, takut ada yg mencuri nanti. Hehe. Insyallah, mesti boleh kan, tinggal lah perasaan tak sepatutnya dkt rumah nie dulu. 

Bulan puasa, nak tiba dah.
Buat kali kedua aku tak puasa di rumah, thn lepas dkt ILP, kali nie dkt UNIKL
Maknanya , raya aku tak jumpa rumah, hanya cuti sem saja balik rumah. Ooh tidak !!!!
Dan mmg hidup sebagai perantau mcm nie kowt, hehe
Samapi sini dulu lol ! Akan dtg aku akan citew sebagai mahasiswi baru :)
Buku baru, kawan baru, kampus baru semuanya serba serbi baru !

*Cuma satu aku tak nak ehem baru, biar dye seorang  yg ada dlm hati aku sekarang. Insyallah, amin *













HELLO JULY :)


Pejam celik, pejam celik dah masuk bulan JULAI :)
Alhamdullilah, syukur atas nikmat mu, kerana aku masih boleh bernafas lagi.
Dan bulan julai ini bulan berdebar buat aku. Result IPTA nak keluar 2 minggu lagi.
Dapat ke nak masuk IPTA nie or sekadar singgah di IPTS nanti.
Hurmmm, ntah lah..

Aku hanya boleh berdoa dapat buat pilihan yang tepat nanti.
Pilihan itu masa depan aku, kerjaya aku.
Nak sambung DEGREE bukan macam DIPLOMA dulu. Boleh main2 tak ?
Andai 4 tahun kena study lagi, aku sanggup :) Masa depan kan, see ?
Boring macam mana pun kena ngadap juge kan. 
Biar bawak segulung ijazah pulak. Hajat ayah ibu tuu. Tingginya harapan mereka dekat anak- anak nie :)

Hope, result course yang keluar nanti biarlah yang aku minat.
Minta2 yang jauh tak nak yang dekat3. Sebab dah biasa jauh2 dengan family :)
Bulan puasa bakal tiba, menghitung hari je lagi.
Ku mengaharap kan RAMADHAN kali ini penuh makna, agar dapat ku lalui dengan sempurna. Eh dah macam lagu je. Hehe. Insyallah. Amin.

Dan awak, saya tak lupa juga,
Walaupun jarang texting, saya masih ingat lagi dekat awak :)
Sebab kita dah janji. aku ada, kerana kau pun ada. peweeitt ! teeeettt
Secret semua itu, okie :p
Assalamualaikum...









SELAMAT HARI AYAH :)

Assalamualaikum
Semalam 17 JUN 2012 kan, so semalam hari ayah :)
Happy Father's Day buat ayah aku tersayang En Zainuddin Zakaria.
Semoga dipanjangkan umur dan di murahkan selalu dan,
buat ayah2 yang di bumi dan baru sahaja bergelar ayah :)
Atototo, sweetkan. Hehe

Semalam aku celeberated simple2 jee.
Apa yg ada itu yg mampu !
Auuuchhhakkk, nie dye. Hadiah utk ayah hujung bln yea :)



 * Thank you for everything and we as children will always love you ♥

# Allhamdullilah, hubungan aku dgn dye semakin bahagia, doakan kami :)


KISAH DAKU

Assalamuailakum
Apa dah jadi dgn tuan blog ? makin menyepi, hikhik
Sebenarnya aku tak hilang, cume malas nak hupdate !
Tangan yg tulus mulus malas nak menaip  :p

Sebenarnya byk story morry nak citew, tapi tak tahu nak mula dari mane
Since, balik kampung cuti sekolah hari tuu, mood happy aku berlipat kali ganda
You know ? I dont no because i don't tell you LOL -.-
Yg aku tahu, pagi pergi kerja petang balik kerja..
Malam kerja aku online sampai mengantok *klu ada org ajak kuar, aku kuar*

Tapi aku terasa sudah lame tak contact dua adik yg dkt perlis tuu
Korang sihat ? Harap sihat selalu yea :)
Sorry menyepi lame, tak lame agi korang nak habis study, syokkkknya..
Aku lak nak pergi sambung study balik, adeh ! Not ready agi meyh :')

Now, musim orang kawen, tak lame agi sis satu tempat kerja aku nak kawen. TAHNIAH SIS !
Okey jgn tanya aku bila nak kawen, sbb jawapannya belum ada buat tiga empat tahun nie. Ngeee
Bukan itu sahaja, MUSIM EURO dah tiba, makan bola tidur bola. HAHAHA
Masing2 ada penyokong yg tersendiri, CEWAH. By theway , ape cik abang sokong aku tetap sokong juge !

p/s: BLOG ADIK2 DKT FB AKU MAKIN HARI MAKIN COMEY, CITEW BUDAK2 PUN BOLEH TAHAN JUGE, OKIE SIS SOKONG 100 %



di setiap entry pasti ada aku, peeweeitt <3















Berat Badan Aku, Ooouccchhh :D


Auuuwwchaakk :)
Hyep hensem, hyep cantek, rindu sy tak ? :) Hikhik
Bulan lepas, bulan nie aku jarang sama sekali hupdate bl0g kan. Buzy l0l !
Dalam buzy kerja, sekali kala kena timbang berat juge kan. Untuk menjamin kesihatan akan datang, Ececeh..

Alhamdullilah, berat badan aku tak lah berat sangat *ayat sedapkan hati*
So, berat badan aku kejap2 naik kejap2 turun.. Hehe, suke-3 ! 
Tapi pipi aku l0l memang plus-2 gebunya, sesuai dgn umur la kowt..
Tape kan awak pipi sy gebu, eh bukan awak suke ke. huhu

Sekarang giler bertwitter,  dari berfacebook ! So aku dah bela seekor burung biru yg comey tu :)
Seronok dah weyh, tapi ada limmited utk diri sendiri juge..hukhuk :D
Dalam tweet aku, tibe2 terbace satu statements nie :

"Mohon perempuan buka kamus dan hafal erti sebenar 'gemuk' kalau setakat pipi chubby, berat naik, baju masih size s/m bukan gemuk namanya"


Sooooo.. aku bukan dalam kategori gemuk lagi ! hahaha
Bangga teramat sangat, so muncul keyakinan tinggi mencurah2 utk jaga badan :)
Terima Kasih YA ALLAH, engkau memberi aku umur yg panjang dan kesihatan yg sihat lagi :')

SELAMAT HARI IBU & SELAMAT HARI GURU :)


Assalamualaikum :)
Fuuuhh !!! Agak bersawang bel0g aku kali nie, harap maklum lame tak hupdate kan
Firstly, nak wish selamat hari ibu untuk ibu-2 yg berada di bumi ini, kihkih
tanggal 13 MEI tu kan, bagi aku hari2 adalah hari ibu tak payah tunggu tarikh tu..
HAPPY MOTHERS DAY buat ibu aku Samsiah :') muuah3x

Esok ,
16 MEI 2012 bermakna HARI GURU kan,
so selamat hari guru buat cikgu2 di malaysia ini :)
termasuk ibu aku, HAPPY TEACHERS DAY ibu, confirm2 penuh hadiah ibu satu gerabak almari lagi, winkwink * Untung jadi cikgu kan :D

# 2 hari nie sangat bermakna bagi aku, sebab tanpa ibu aku takkan lahir dari perut bumi ini :')


Di Mana Penghujungnya ?



Hye Bl0gger :) Rindu i tak ? Hikhik..
Pic dkt atas tuu sweet kan, begitu manusia ada jln tersendiri
Penghujung LIFE aku mcm mane nanti yea ? 
Jeles bila dengar adk-2 dkt kerja aku nak sambung STUDY, aku bila lagi ?

Bila menunggu terlalu lame kadang2 fedup juge weyh !!!
Sumpah ! Dah bosan tahap dewa.. *Duduk rumah lame2 aku boring*
Lepas nie rumah aku riuh rendah balik, adk laki aku nak habis pratical dah, yeeahhh :p

Sekarang aku dgn dunia aku je, tak nak tahu dunia luar dah. 
Lantak la nk jadi apa..
Aku tak da hati nak tahu apa-2 sekarang nie.. #taknak tahu, OKIE !
Aku tak pernah menjanjikan apa2 kan dengan korang ? If ada sekalipun INSYALLAH akan aku tunaikan :)


--> Luah lah apa yang korang rasa patut luah. lagi di simpan lame2 boleh jadi BEBAN taw ! # aku manusia masih punya hati dan perasaan, selagi boleh jaga aku jaga if betul-2 tak mampu aku lepaskan juge #


SELAMAT HARI PEKERJA



1 MEI 2012 
SELAMAT HARI PEKERJA kepada semua rakyat malaysia
termasuk aku tapi sayang harinie aku kerja :') nevermind !
sebulan dgn mmbr2 muda besok jumpe makcik-2 balik, H00REY :D

agak bersawang bila bl0g lame tak hupdate, nak open pun dh lain dari yg lain
buzy kerja tak da mase nak tgk semua, tapi aku RINDU zaman study !
tapi pape pun nak sattle LESEN KERETA dulu sebelum study :)
doakan yea, h0pe berjaya. hehe :))


# Sabtu nie aku sgt2 buzy, wedding dua pupu dkt Shah Alam. C0nfirm penat !!

GENAP 21 TAHUN :)


ALLHAMDULILAH 
Hari nie genap umur ku 21 tahun :) THANK YOU ALLAH !
kerana engkau aku bernafas lagi, dapat melihat dunia ini dan berpijak di bumi yg nyata lagi
terima kasih buat yg tersayang yang wishes my birthday, sy hargai sgt-2..

umur telah mendewasakan aku, muka dah habis matang nie taw-3, haha
tapi perangai masih ada cikit kebudak-budakan lagi * manje kan :p *
tak kisah la yang pasti hidup mesti di terusakan, tak gitu, yeah !!!

tiada apa yg ku pinta di sini, hanya doa buat diriku ini agar di terima di sisi mu
doakan aku berjaya dalam hidup di dunia n di akhirat , Aminn..
 sy minta maaf jika ada silap dan salah selama 21 tahun aku bernafas ini..


# sy celebrated my bufday dgn family saje taw, itu lebih membahagiakan :) * pic akan datang, tenkiQ *

-END-





Layan !!!



Lirik lagu Bila Nyanyian Pepito


Selamat malam kasih
tuk terakhir kali
kau ucapkan kepada ku
malam ini

ku berharap
kau tak pergi
tinggalkan diriku
ku butuh belaian mu dan kasih mu

c/o
dan bila
semua tanpamu
hampa terasa
hati ku

tak ada  la dia mengisi hati ku
senda tawa tangis yang menghibur ku

dan bila
semua tanpamu
hampa terasa
hidupku

tak ada yang bisa gantikan dirimu
selamanya
aaaaaaaaaa



# First time dengar lagu nie dalam drama MAHABBAH :) So, layan jela :D


Assalamualaikum April :)


Pejam celik, pejam celik dah masuk bulan APRIL 
Assalamualaikum APRIL :) 
bulan april bulan istimewa buat aku, sebab ?
tak boleh bagi tahu sekarang :p tamau tua boleh tak, nak muda jee, hehe ^^"
so umur dah makin matang tak boleh jadi budak-2 lagi, sedih betul !


tadaaaaaaa.............
awal bulan april pagi-2 dah cuci mata :))
harinie beli jam baru *GUCCI* muahaha :p

-END-

Hidup Tidak Selalu Indah



Siapa kata hidup manusia itu indah ? Hidup Tidak Selalu Indah :(
jadi jangan pandang seseorang itu jika tidak tahu apa yang dia lalui harinya..
begitu juge aku, tak mampu nak senyum dan menangis jika bukan harinya :)

yup, aku seorang yg lebih banyak mendiamkan diri dan lihat apa yg berlaku...
minta maaf org sekeliling jika perangai aku begitu tapi itulah aku..
sebab kadang-2 manusia kena sedar kelemahan masing2 kan --"

tapi aku rasa  lebih gembira bila orang2 aku sayang yang faham aku :)
seperti kema dan dayah *aku suke calling korg , suke dengar n bercerita same-2*
tak pernah kekok bila sharing is caring itu, sebab korang faham aku, muahaha :')


# p/s : hidup memerlukan pengorbanan !







BADAN PENAT, HUH !


Perjalanan jauh tak ku rasa, kerana hati ku melonjak sama, 
ingin ku berjumpa sanak saudara, yang selalu bermain di mata.. lalalala ~~
Fuuuuhhhhhhhh !!!!! tanda kelegaan dh sampai rumah terchenta :)
*h0me sweet home* penat sungguh !

baru balik kampung tapi aku rasa mcm nak demam sudah..
duduk kampung kerja makan tidur, makan tidur jela. Besarkan perut, winkwink :D
duduk kampung takkan pernah ada istilah L A P A R !!!
tapi sayang baru duduk satu hari dkt kampung aku dah sakit perut, HEHE..
nasib malang sungguh tapi tak pernah serik untuk makan, makan dan makan. HAHA
makan untuk hidup bukan hidup untuk makan , okie kena faham itu :)

lappy aku sudah bersarang labah2. HAHA, kesian sebab aku tak bawak k0 kali nie..
tapi tak pew, aku memang niat  nak tnggl kan k0, winkwink :)
dh lame tak hupdate blog, facebook n twitter aku tu :')
tapi sekarang  aku tak da perasaan nak buka hupdate semua tu agi.. ntah tak tahu nape..
BIARLAH RAHSIA <3 muehehe..^^

-END-



KEK COKLAT KUKUS ^^


Salam jumaat you allz :)
bangun pagi tiba2 teringin nak makan KEK COKLAT KUKUS :D
muahaha, ape lagi search tenet cara2 nak buat kek nie..
sebaik dekat rumah ada bahan, so lagi senang aku nak buat
dh masuk 21 thn hidup tak pernah buat kek, harinie first time buat kek..
Alhamdullilah, akhirnya jadi. HEHE. Bangganya aku, muehehe :)

Cedap tak, cedap tak ? Nak rasa kena datang rumah aku yea :)
dulu time study suke bawak kek bg member2 mkn, tapi ibu yg selalu masak kek nie..
Harinie air tangan aku pulak yg buat, camnie nak buke BAKERY blh ? Insyallah..

bila aku teringin nak makan sesuatu aku akan buat dan masak sendiri..
tapi mesti ada barang taw3, tak da barang takkan nampak muka aku kt dapur, CEWAH :D
nie org dah tak da keje mcm aku, keje makan tidur *kenyang utk perut aku juge, kan3*


# Dulu kecik2 suke main masak2, now aku dah pandai masak. Yeah ! Bangga ibu mengandung org mcm aku, winkwink *-*

-END-

POKET DAH RABAK $$$ !


hye i'm seha, dh tahu senyap, hampir sebulan jadi penganggur, muahaha :)
poket sudah rabak wei ! korg tahu ape itu ? TAK DA DUIT !!!
sumpah, mati kutu  di buatnya aku duduk rumah lame2 tak da duit nie..
dulu keje kt kedai makcik now tak lagi, sebab ta ramai customer mcm dulu lagi, okie

so nak minta part time job kat mane pun tak tahu ler..
lepas balik KELANTAN, aku fikir apa perancangan seterusnya..
parent's aku pun tak cakap ape la, yg penting selesaikan urusan nak sambung study dulu :)
macam mane sekalipun aku nak kerja ! tak kisah keje apa, janji halal..



Kenal tak ? tak kenal meyh intro cikit pasal mereka..
dekat atas tu dayah MY BFF dgn BF dye shafiq (ayob)
couple romantik aku kenal, hehe. Sbb ape ? aku je yg tahu :D
sumpah rindu nak nanges depan ko lagi :') 

di orang tgh cuti mid sem, besok mlm balik KL, together2 naik bas sekali lagi, hehe 
(dayah balik rumah mak mentua ) peweeit :D untungkan ada cik abg, hewhew :)
niat nak jumpe dan kacau mereka berdate, hehe. Bab kate dye insyallah klu ada jodoh..
tak da jodoh pun aku nak jumpe juge korg, tak jumpe kt luar jumpe dkt rumah aku pun okey !


# sy rindu awak shaidi ridhwan tapi sy rasa makin lama awk semakin jauh dari sy *sorry, itulah yg sy rasa skrg*

-END-




TAK SEDAP HATI



Last sunday baru je happy2 dgn family :)
tapi sejak dua menjak nie aku memang tak sedap hati..
banyak benda nak fikir, itu lah ini lah, arrrggggghhhhhh !!!!!!!
sumpah, sebak kat dada nie terasa sakit seperti di hiris2 :')
selagi tak sambung study banyak benda aku selalu fikir.. 
dekat mana hala tuju aku nanti ? bagaimana penghujungnya ? hurmm...

boleh tak nanges laju2 ? at list blh kurang sebak kt dada nie :'(
time kasih bl0g sudi dengar rentetan aku nie, sbb aq tak thu nk kongsi dgn siapa..
aku mmg segan nak luahkan, tapi aku tetap akan luahkan wlaupun m'ambil mase yg pjg..
yer, maybe aku senyum di luar, tapi dalam hati tuhan saje yg tahu kan..

setiap hari berdoa, minta pulangkan hati aku lepas SPM dulu..
masa tu hati aku sebersih gelas dkt atas tu, sbb aku baru kenal erti hidup :)
umur yg telah m'dewasakan aku,  untuk menjadi lebih matang..

betul kata orang :
ada masa kita perlu ketawa, ada masa kita perlu menangis 
sebab hidup tak selalu cerah, kerana langit tetap akan gelap juge..


# aku harap mampu tempuh liku2 hidup ini n jadi aku seorg yg tabah :')

-END-